Perníčkové koření v medu

Náš med
89 Kč 139 Kč 259 Kč od 89 Kč
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
24.4.2024 24.4.2024 24.4.2024 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Med s perníkovým kořením z naší rodinné farmy Včelařství Domovina je připomínkou domova, lásky a pohody. Jeníčkové a Mařenky, pojďte s námi loupat perníčky:

  • omamná vůně jako když maminka peče před Vánocemi (je to kouzlo!),
  • 100% přírodní složení (jenom domácí pastovaný med a perníčkové koření vlastní výroby),
  • hodí se k mlsání, jako příchuť do jogurtů a koktejlů i na vaření (třeba do koláčů se švestkami a hruškami).

Detailní informace

Detailní popis produktu

Med s perníčkovým kořením

Ahoj, tady Alena a Josef, vaši včelaři

Dlouho, předlouho jsme zkoušeli umíchat tu nejlepší směs perníčkového koření v medu. A takhle to dopadlo:

Jenom jednu skleničku
s medem zblajznem´ perníčku.
Ale než bys řekl med,
zbodli jsme jich nejmíň pět.“

Povedlo se! Přesvědčte se sami a smlsněte si také.

Jak jsme objevili perníček?

Jako děti jsme ho rády loupaly bábě a dědkovi z chaloupky. I jako dospělí se rádi perem perníkem. A sami pro vás mícháme perníkové koření do našeho domácího medíku. Je to sladké, voňavé, plné pohody, hmm…

Med s perníkem se skládá výhradně z medu a perníčkového koření vlastní výroby. Neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a zlepší roztíratelnost. Není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med, spíše se jeho konzistence podobá hustotě pastovaného medu, kterou zvyšuje i koření. Lze jej mazat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva jako např. neopečený toustový chléb nebo croissant.

  • Náš tip: nechte med s perníčky v pokojové teplotě, ve které se jeho konzistence po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)

Co je to pastovaný med?

Je to květový med, který uvedeme do lehce roztíratelné podoby. Pozvolným mícháním ho zbavíme přirozené krystalizace, aby nemohl úplně ztuhnout. Jenom mechanický pohyb – nic víc. Žádné zahřívání, to by med ztratil na kvalitě.

Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ale děláme to opatrně, do teploty 50 °C. Při vyšší teplotě se ztekucený květový pastovaný med stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem. Takový med pak zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí.

Květový med – popis a zajímavosti

Med květový má každý rád. Jestlipak ale každý ví, že:

Výroba perníku v medu

Ochucený med s perníkovým kořením děláme na naší farmě Včelařství Domovina na okraji Vysočiny. Celý výrobní proces je vlastně jednoduchý: tradiční postupy, kvalitní suroviny a poctivé řemeslo. To znamená stará dobrá ruční práce, náš domácí med a žádná chemie ani všelijaké náhražky.

  • Věděli jste, že včela medonosná se kvůli lidské činnosti stala ohroženým druhem? Její úbytek člověka přímo ohrožuje – přidejte se proto k naší snaze pomáhat včelám. Tady si přečtěte, jak na to.

A jak máme perníčkový med nejraději?

Perný den či jiné peripetie? Náš perníček v medu pohladí vaše nervy. A vůbec, pochutná si na něm celá rodina. Využijete ho denně, můžete ho namazat na pečivo, přidat do pokrmů, především do dezertů (zmrzlinové poháry, palačinky, pudink). Hodí se do koláčů se švestkami a hruškami i k pokrmům s oříšky. Lze ho rozmíchat s jogurtem, v koktejlu, ve smoothie nebo si ho dopřát jenom tak pro radost, na lžičku.

Podrobnosti o perníčku s medem   

Výživové údaje na 100 g
Energie 1 388 / 332 kcal
Tuky 0,2 g
Z toho nasycené kyseliny 0 g
Sacharidy 81 g
Z toho cukry 78 g
Bílkoviny 0,4 g
Sůl 0 g


Obsahuje:
květový pastovaný med (98 %), perníčkové koření (2 %)

Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data doručení

Skladování: teplota do 25 °C, vlhkost do 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici

5
10x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
BO Avatar autora | 24.11.2023
100%
5
SV Avatar autora | 6.7.2023
Výborný
5
AM Avatar autora | 1.11.2022
Chuťově dobrý, ale vadí mi v medu "kousky koření" po rozpuštění v čaji.
A Avatar autora Administrator (Administrátor) 1.11.2022
Dobrý den, zkuste perníčkový medík dát na krupičnou kaši či na pečivo. Dobrý je také v teplém mléku. Pokud ho dáte do čaje, tak se koření vyčeří na hladinu, byť se snažíme ho mlít jemné :-)
5
PT Avatar autora | 29.11.2021
Ano
5
MD Avatar autora | 7.10.2021
Skvělá chuť
5
VP Avatar autora | 26.5.2021
Vynikající

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Alenka Včelař

❤️SPRÁVNÝ VČELAŘ

Být včelařem, ale být především SPRÁVNÝM včelařem je pro nás zásada číslo jedna. Rádi vidíme, když naše včelstva po celý rok prosperují. Med je pro nás sladkou odměnou.

❤️KDO JSME

Jsme Alena a Josef - Včelařství Domovina z Vysočiny. Naší doménou je získávání a zpracování medu do lahodných medových pochoutek.

❤️VČELAŘSTVÍ DOMOVINA

Včelařství Domovina to jsou vynikající pochoutky z medu.