🚚 DOPRAVA ZDARMA NAD 500 KČ

Med květový jarní 75 g Med květový luční

79 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
7.6.2023
Možnosti doručení

MEDÍČEK KVĚŤÁČEK NEJSLADŠÍ Z KYTIČEK

  • naprosto nejsladší med od včeliček, sladší už být nemůže
  • průzračná žlutá až zlatá barva..krásně vypadá a úúúžasně chutná
  • rychlá krystalizace signalizuje poctivost a pravost kvěťáčku, protože pravý květový med od včel prostě ztuhne!
  • není lepší med pro vaření nebo pečení než je květový medík..a k masu, třeba křídla, hmmm..

Detailní informace

Detailní popis produktu

MED KVĚTOVÝ JARNÍ 75 G

Květový med je nabitý přírodou, je to sladké pokušení a sladká rozkoš. Dejte si lžičku jen tak a polaskejte své chuťové pohárky lahodnou chutí. Do čaje, na křupavý chlebíček či rohlíček, prostě klasika! Upečte medovou bábovku s ořechy nebo super bombastický medovník. Ovšem grilované masíčko na medu - to je gastronomický orgasmus.

Kvalita: rychlá krystalizace - zpravidla do pár dnů či týdnů, nejsladší chuť, nejlépe stravitelný

Ahoj, tady Alena a Josef, Vaši včelaři

Květový med je klasika. Je to med z nektaru a pylu rostlin, proto se nazývá medem květovým. Od včel ho získáváme koncem května, je to první med.  Jeho chuť je nejsladší a používá se také pro pastování.

Včelařství Domovina – to je domácí med od včelaře. Poctivý, český med, protože my chováme včely s láskou.

A z čeho se skládá květový med?

Květový med se skládá ze sladkých šťáv rostlin – z nektaru, jenž včely obohacují o výměšky svých žláz – z enzymů, přispívajících ke štěpení cukrů a dále z pylu. Také záleží na obsahu vody v medu, která tvoří asi jednu šestinu. To je 14-19% vody. Květový med je polyflórní – je včelami sesbírán z různých druhů rostlin.

Co je to krystalizace medu? A jak med ztekutit?

Krystalizace medu je přirozený fyzikální proces a tato přeměna začíná mírným zakalováním. Tento stav přechází do neprůhledné pastovité konzistence nebo do úplného ztuhnutí. Krystalky ve ztuhlém medu jsou podobné těm cukrovým řepným, proto se tento jev lidově nazývá zcukernatěním. Rostlinný původ má také vliv na rychlost krystalizace medu a jeho zkrystalizovanou podobu.

Tuhý med lze snadno nazpět ztekutit bez ztráty kvality. Nejsnazším způsobem je vodní lázeň o teplotě do 50 stupňů Celsia. Vhodným prostředkem je ale také horkovzdušná trouba nebo úplně obyčejný radiátor. Pro ztekucování není vhodná mikrovlnná trouba. Zkrátka, chceme-li mít med po ztekucení stále zdravý, je dobré dodržovat maximální teplotu ohřevu 50 stupňů.

A jak máme květový med nejraději?

My květový med používáme nejčastěji na vaření a pečení. Nebo grilování. Medová marináda k masu u nás frčí určitě nejvíc. Vhodný je také do čaje.

Výživové údaje na 100 g
Energie 1390/ 332 kcal
Tuky 0 g
Z toho nasycené kyseliny 0 g
Sacharidy 82 g
Z toho cukry 80 g
Bílkoviny 0,3 g
Sůl 0 g

 

Minimální trvanlivost do: min. 12 měsíců od data doručení

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
E Avatar autora | 13.12.2021
Skvělé vánoční dárky, díky!
5
M Avatar autora | 14.12.2020
Vše v pořádku, medíky jsou hezkým a milým dárkem pro mé kolegy

Alenka Včelař

❤️SPRÁVNÝ VČELAŘ

Být včelařem, ale být především SPRÁVNÝM včelařem je pro nás zásada číslo jedna. Rádi vidíme, když naše včelstva po celý rok prosperují. Med je pro nás sladkou odměnou.

❤️KDO JSME

Jsme Alena a Josef - Včelařství Domovina z Vysočiny. Naší doménou je získávání a zpracování medu do lahodných medových pochoutek.

❤️VČELAŘSTVÍ DOMOVINA

Včelařství Domovina to jsou vynikající pochoutky z medu.