Med květový 400 g Med květový luční

140 Kč
Skladem

MEDÍČEK KVĚŤÁČEK NEJSLADŠÍ Z KYTIČEK

  • naprosto nejsladší med od včeliček, sladší už být nemůže
  • průzračná žlutá až zlatá barva..krásně vypadá a úúúžasně chutná
  • rychlá krystalizace signalizuje poctivost a pravost kvěťáčku, protože pravý květový med od včel prostě ztuhne!
  • není lepší med pro vaření nebo pečení než je květový medík..a k masu, třeba křídla, hmmm..

Detailní informace

Detailní popis produktu

MED KVĚTOVÝ 400 G

Květový med je nabitý přírodou, je to sladké pokušení a sladká rozkoš. Dejte si lžičku jen tak a polaskejte své chuťové pohárky lahodnou chutí. Do čaje, na křupavý chlebíček či rohlíček, prostě klasika! Upečte medovou bábovku s ořechy nebo super bombastický medovník. Ovšem grilované masíčko na medu - to je gastronomický orgasmus.

Kvalita: rychlá krystalizace - zpravidla do pár dnů či týdnů, nejsladší chuť, nejlépe stravitelný

Ahoj, tady Alena a Josef, Vaši včelaři..

Květový med je klasika. Je to med z nektaru a pylu rostlin, proto se nazývá medem květovým. Od včel ho získáváme koncem května, je to první med.  Jeho chuť je nejsladší a používá se také pro pastování.

A z čeho se skládá květový med?

Květový med se skládá ze sladkých šťáv rostlin – z nektaru, jenž včely obohacují o výměšky svých žláz – z enzymů, přispívajících ke štěpení cukrů a dále z pylu. Také záleží na obsahu vody v medu, která tvoří asi jednu šestinu. To je 14-19% vody. Květový med je polyflórní – je včelami sesbírán z různých druhů rostlin.

Co je to krystalizace medu? A jak med ztekutit?

Krystalizace medu je přirozený fyzikální proces a tato přeměna začíná mírným zakalováním. Tento stav přechází do neprůhledné pastovité konzistence nebo do úplného ztuhnutí. Krystalky ve ztuhlém medu jsou podobné těm cukrovým řepným, proto se tento jev lidově nazývá zcukernatěním. Rostlinný původ má také vliv na rychlost krystalizace medu a jeho zkrystalizovanou podobu.

Tuhý med lze snadno nazpět ztekutit bez ztráty kvality. Nejsnazším způsobem je vodní lázeň o teplotě do 50 stupňů Celsia. Vhodným prostředkem je ale také horkovzdušná trouba nebo úplně obyčejný radiátor. Pro ztekucování není vhodná mikrovlnná trouba. Zkrátka, chceme-li mít med po ztekucení stále zdravý, je dobré dodržovat maximální teplotu ohřevu 50 stupňů.

A jak máme květový med nejraději?

My květový med používáme nejčastěji na vaření a pečení. Nebo grilování. Medová marináda k masu u nás frčí určitě nejvíc. Vhodný je také do čaje.

Výživové údaje

Výživové údaje na 100 g: energie 1390 kJ/ 332 kcal, tuky 0 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0 g, sacharidy 82 g, z toho cukry 80 g, bílkoviny 0,3 g, sůl 0 g

Včelařství Domovina - to je med od včelaře, domácí med, český med

Chováme včely s láskou

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
18x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
DZ Avatar autora | 30.8.2021
Velmi,již jsem objednala po několikáté
5
LK Avatar autora | 22.4.2021
Výborný medik
5
ES Avatar autora | 31.3.2021
Moc.
5
MM Avatar autora | 8.3.2021
Kupovala jsem pro rodiče a chutná jim.
5
VS Avatar autora | 25.2.2021
Moc dobrý!!!
5
LO Avatar autora | 25.2.2021
Výborný ❤️
5
LP Avatar autora | 24.2.2021
výborný , určitě zase objednám
5
MS Avatar autora | 25.1.2021
Medy jsou výborné, budu objednávat znova.
5
JH Avatar autora | 20.1.2021
Vynikající. Rozhodně objednám znova.
5
MC Avatar autora | 11.12.2020
Super, určitě kupte, je báječný
5
JK Avatar autora | 10.12.2020
Výborný, znovu objednávám.
5
DZ Avatar autora | 24.10.2020
Nakupuji pravidelně. Jsem velmi spokojená