Med s meruňkami 170 g Medvěd meruňkový

140 Kč
Skladem

Med s Meruňkami

Obsahuje:

Detailní informace

Detailní popis produktu

MEDVĚD MERUŇKOVÝ 170 G

Meruňka to je především oranžová barvička a slaďounká chuť. Zasnoubili jsme tuto krásku s medem a vznikla tak velká a nekonečná láska.

Obsahuje: pastovaný med, lyofilizované meruňky

Konzistence ochuceného medu Medvěd

Konzistence je podobná hustotě pastovaného medu, tedy je o něco hustější díky přimíchanému koření nebo mrazem sušenému lyofilizovanému ovoci. Lze jej roztírat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva např. neopečený toustový chléb nebo croissant. Ochucený med není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med. 

Výrobek se skládá výhradně z medu, koření nebo mrazem sušeného lyofilizovaného ovoce. Výrobek neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a roztíratelnost zlepší. Může se proto stát, že je konzistence hustější pro namazání či jiné konkrétní využití. Nechte výrobek při pokojové teplotě, ve které se konzistence výrobku po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)

Skladování: do 25 °C vlhkosti 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici

Lyofilizované ovoce proužek

Co to znamená, když se řekne lyofilizované ovoce?

Lyofilizace je postup mražení zachovávající v ovoci nutriční hodnoty, vlákninu, vitamíny a minerální látky. Zachovává se rovněž skvělé aroma a úžasná chuť. Ovoce chutná jako by bylo právě sklizené.

Med v plástvi

Ahoj, tady Josef – Váš včelař

Mám rád sezonní ovoce a meruňky samozřejmě taky. Meruňky, které se lyofilizují, musí být maximálně čerstvé akorát ze stromů sklizené. To je vůně. A v medu chutnají grandiózně.

Co je to pastovaný med?

Květový med se mechanickým zpracováním uvede do podoby lehce roztíratelné konzistence. Pozvolným mícháním je zbaven přirozené krystalizace, a tedy nemůže úplně ztuhnout. Med v průběhu pastování neztrácí na kvalitě, jelikož není nijak zahříván. Samotné pastování je založeno pouze na bázi mechanického pohybu – míchání.

Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ztekucený květový pastovaný med se stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem a takový med posléze zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí. Pokud přeci jen chceme květový pastovaný med ztekutit, činíme tak šetrně do teploty 50 °C.

A jak máme meruňkového Medvěda nejraději?

Všechny ovocné medy jsou skvělé do bílého jogurtu nebo ke sladkému pečivu. Na loupák, na vánočku nebo palačinky. A meruňkový Medvěd není výjimkou.

Včelařství Domovina - to je med od včelaře, domácí med, český med

Chováme včely s láskou

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: