Med s brusinkami 75 g Medvěd brusinkový

85 Kč
Skladem

Med s Brusinkami

Obsahuje:

  • pastovaný med
  • sušené brusinky

Detailní informace

Detailní popis produktu

MEDVĚD BRUSINKOVÝ 75 G

Bouráme tradice, sfoukněte svíčky, dost ale omáčky, chopte se lžičky. Brusinky přichází na scénu ve zbrusu novém podání v pastovaném medu.

Obsahuje: pastovaný med, brusinky

Konzistence ochuceného medu Medvěd

Konzistence je podobná hustotě pastovaného medu, tedy je o něco hustější díky přimíchanému koření nebo mrazem sušenému lyofilizovanému ovoci. Lze jej roztírat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva např. neopečený toustový chléb nebo croissant. Ochucený med není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med. 

Výrobek se skládá výhradně z medu, koření nebo mrazem sušeného lyofilizovaného ovoce. Výrobek neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a roztíratelnost zlepší. Může se proto stát, že je konzistence hustější pro namazání či jiné konkrétní využití. Nechte výrobek při pokojové teplotě, ve které se konzistence výrobku po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)

Skladování: do 25 °C vlhkosti 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici

Včely

Ahoj, tady Josef – Váš včelař

Brusinka nás napadla, protože má nakysle štiplavou chuť. Řekli jsme si – „ta se bude hodit k medu, med s brusinkou se budou skvěle chuťově doplňovat“. A taky, že jo!

Co je to pastovaný med?

Květový med se mechanickým zpracováním uvede do podoby lehce roztíratelné konzistence. Pozvolným mícháním je zbaven přirozené krystalizace, a tedy nemůže úplně ztuhnout. Med v průběhu pastování neztrácí na kvalitě, jelikož není nijak zahříván. Samotné pastování je založeno pouze na bázi mechanického pohybu – míchání.

Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ztekucený květový pastovaný med se stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem a takový med posléze zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí. Pokud přeci jen chceme květový pastovaný med ztekutit, činíme tak šetrně do teploty 50 °C.

A jak máme brusinkového Medvěda nejraději?

Med s brusinkou chutná dobře v čaji nebo v teplém mléce.

Včelařství Domovina - to je med od včelaře, domácí med, český med

Chováme včely s láskou

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
IM Avatar autora | 27.10.2020
vynikající, mňam