Med s kardamomem 180 g Medvěd kardamomový

110 Kč
Skladem

Med s Kardamomem

Obsahuje:

  • pastovaný med
  • mletý kardamom

Detailní informace

Detailní popis produktu

MEDVĚD KARDAMOMOVÝ 180 G

Pro nás to byl ze začátku cizinec. Když jsme ho ale ochutnali, hned nám bylo jasné, s jakým gentlemanem máme tu čest. Vítejte, pane Kardamome.

Obsahuje: pastovaný med, kardamom

Konzistence ochuceného medu Medvěd

Konzistence je podobná hustotě pastovaného medu, tedy je o něco hustější díky přimíchanému koření nebo mrazem sušenému lyofilizovanému ovoci. Lze jej roztírat na běžné pečivo s výjimkou velmi jemného pečiva např. neopečený toustový chléb nebo croissant. Ochucený med není tekutý jako běžný květový nebo lesní medovicový med. 

Výrobek se skládá výhradně z medu, koření nebo mrazem sušeného lyofilizovaného ovoce. Výrobek neobsahuje žádné přidané stabilizátory, cukerné sirupy nebo jiné šťávy, které med naředí a roztíratelnost zlepší. Může se proto stát, že je konzistence hustější pro namazání či jiné konkrétní využití. Nechte výrobek při pokojové teplotě, ve které se konzistence výrobku po pár hodinách (s ohledem na objemovou velikost) zlepší a med změkne. Je to malá daň z toho, že složení je prostě 100% přírodní :-)

Skladování: do 25 °C vlhkosti 70 %, nedoporučujeme skladovat v lednici

Včelnice Sázavka podzim

Ahoj, tady Josef – Váš včelař

Kardamom je z čeledi zázvorovitých stejně jako zázvor nebo kurkuma. A také disponuje svými cennými látkami, pro které je dobré ho užívat. A také dobře chutná, jeho chuť je lehce kořeněná až sladká. Určitě stojí za to vyzkoušet. Je méně známý, ale je moc dobrý, nezklame.

Co je to pastovaný med?

Květový med se mechanickým zpracováním uvede do podoby lehce roztíratelné konzistence. Pozvolným mícháním je zbaven přirozené krystalizace, a tedy nemůže úplně ztuhnout. Med v průběhu pastování neztrácí na kvalitě, jelikož není nijak zahříván. Samotné pastování je založeno pouze na bázi mechanického pohybu – míchání.

Pozor! Pastovaný med je možné ztekutit. Ztekucený květový pastovaný med se stane medem květovým nepastovaným, tedy čirým medem a takový med posléze zkrystalizuje do absolutního ztuhnutí. Pokud přeci jen chceme květový pastovaný med ztekutit, činíme tak šetrně do teploty 50 °C.

A jak máme kardamomového Medvěda nejraději?

Na tmavém celozrnném a vícezrnném pečivu, kde vynikne chuť kardamomu a zrníček v pečivu. To nám chutná. Také v teplém mléce, to je lahůdka.

Včelařství Domovina - to je med od včelaře, domácí med, český med

Chováme včely s láskou

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
MD Avatar autora | 12.9.2020
Kardamom se k medu skvěle hodí, tento ochucený med chutná výtečně. Dobrý je třeba před spaním pro zklidnění do teplého mléka. A u nás chutná i malému synovi.
5
MD Avatar autora | 12.9.2020
Kardamom se k medu hodi skvele. Vynikajici chut. Dobre treba pred spanim do tepleho mleka a chutna to i detem!