😎UŠETŘETE V AKCÍCH: žhavý letní výprodej jen do 21. 8., květové medy 3 + 1 ZDARMA každý den😎

Rybízový sorbet bohatý na med

Máte na zahradě rybíz a přemýšlíte, co s ním? V těchto parných dnech vás zaručeně osvěží rybízový sorbet s medem. Hotový je doslova za pár minut, tak ho vyzkoušejte.

Rybízový sorbet bohatý na med

Recept na rybízový sorbet bohatý na med

Na rybízový sorbet potřebujeme:

  • 500 g červeného rybízu,
  • 200-300 g květového medu,
  • šťáva z citronu (nemusí být).

Postup přípravy rybízového sorbetu

Do mixéru nasypeme kuličky rybízu a přidáme květový med a šťávu z poloviny citronu. Kolik medu dáme, záleží na naší chuti. My máme raději sladší zmrzlinu, použila jsem tedy přibližně 300 g medu. Pokud použijeme med namísto klasického bílého cukru, pochutnáme si na zdravější zmrce a navíc se vyhneme přípravě takzvaného cukrového rozvaru (dělá se rozpuštěním cukru ve vroucí vodě).

Směs ovoce a medu řádně rozmixujeme. Jakmile je směs hladká, základ sorbetu je hotový. Do směsi můžeme přidat také trochu smetany, mléka či rostlinného mléka - ale pozor, to již tuto dobrotu nenazýváme sorbetem, ale šerbetem. Tak i tak to ale bude dobrota, věřte mi.

Rozmixovanou směs nalejeme do větší plastové misky a dáme zamrazit. Je dobré, co půl hodiny, sorbet promíchat. Narušíme tak vznikající ledové krystaly a sorbet bude tůze jemný. Mražení trvá celkem asi 4 hodiny. Přiznám se vám, když jsem sorbet dělala doma naposledy, nepromíchala jsem ho ani jednou. Jakmile byl sorbet hotový, nechala jsem  ho chvíli povolit a poté jsem ho rozmixovala tyčovým mixérem. A jaký byl? Úžasně jemný a jen se po něm zaprášilo.

TIP: Sorbet můžeme připravit z jakéhokoliv ovoce, které zrovna máme na zahradě. Za vyzkoušení stojí i více druhů ovoce najednou.

Dobrou chuť přeje Alena.

Další zajímavé recepty s medem

Podobné články

Jahodové nanuky

Recept na jahodové nanuky s kokosovou smetanou. Jahodové léto je tady, domácí nanuky chutnají báječně a mrazák raději hlídáme, aby na nás zbyl alespoň jeden...
Podobné články

Medové perníčky

Recept na medové perníčky vykouzlí úsměv na tváři o svátcích i během roku. A Vánoce si bez nich lze jenom těžko představit. Tak proč si nevyrobit své vlastní. Zkuste... 
Podobné články

Náš jablečný závin

Není sice štrúdl jako štrůdl, ale na tomto si fešácky pochutnáte. Krásně zlatavý, lákavě voňavý, svůdně křupavý. K snídani nebo jako odpolední dezert, to si budete lebedit....  
Podobné články

Celozrnné palačinky

Tohle si zkrátka užijete: od snadné přípravy přes mazání (ořechovým máslem, ochuceným medem, marmeládou) až po hodování plné mlaskání a pochvalné....
Používáme ověření věku Adulto