❤️Valentýnské slevy až 25 % do 11. 2. || Zásilkovna zdarma od 1 000 Kč🚚

5 tipů, jak si pochutnat na ochuceném medu

Časté použití ochuceného medu? Několik skleniček různých příchutí se rozhodně vyplatí mít v kuchyni pořád po ruce. Náročnější recepty si nechte na víkendové kuchtění, protože teď vám poradím pár tipů, jak ochucený med snadno použít každý den. Rychle, chutně a zdravě.

Zdravá medová snídaně

Pořádná snídaně tvoří základ pro aktivně prožitý den. Dodá tělu energii a povzbudí vaši mysl. Jahodová medová granola představuje ideální řešení takového dobrého rána – a ochucený med ho ještě vylepší. To samé platí pro lívance nebo ovesnou kaši. Vždy záleží jenom na nás, jakou příchuť si dopřejete. A taková celozrnná palačinka potřená malinovým medem a jogurtem (zakysanou smetanou) je doslova ódou na radost.

Jahodová medová granola

Čaje a jiné nápoje s medem

Ještě chvilku vás zdržím u snídaně. Do správného čaje patří med jako sníh k zimě a jeho chuť medem vyšperkujete do zázvorova, šípkova nebo třeba do skořicova. Čaj má blahodárné účinky na zdraví, proto ho pijte v průběhu celého dne, obzvláště v chladných měsících. Zkuste i zlaté mléko s medem a medový punč. V létě si zase můžete připravit ledový mátový čaj, exotickou dračí limonádu a řadu dalších lahodných nápojů.

Exotická dračí limonáda

Pečivo a med

Stejně jako čajík i namazané pečivo si dopřejte hlavně ke snídani, ale klidně i kdykoliv jindy. Široká paleta našich ochucených medů vám dává nové možnosti, které ocení především děti. Na svačinu jim dejte ovesnou kaši do skleničky či vafle s tvarohem a ovocem a do školy se budou těšit jako nikdy! Stačí ale také natřít na chléb či na rohlík každý den jinou variantu – je libo mlsání perníčkové, borůvkové nebo snad banánové?

Ovesná kaše do skleničky

A když se udělá horko, med skvěle doplní perníčkovou zmrzlinu s oplatkou a se šlehačkou.

Medový dresink

Náš ochucený med také jednoduše využijete v zálivce do zeleninového salátu. Získáte lehké, svěží jídlo, kterým se bez obav o svou linii nadlábnete i večer. Nejčastěji se kombinuje olivový olej, hrubozrnná hořčice, šťáva z citronu a med (zajímavou chuť vytváří med kardamomový). K doladění poslouží špetka soli a pepře, v létě třeba i čerstvý tymián. Zalijte do salátu, nezapomeňte vychladit a je hotovo. Medovo-hořčičný dresink báječně chutná se sendvičem a lučinou.

Sendvič s medovo-hořčičným dresinkem

Sýrová symfonie na medovou

Ochucený med se také výborně hodí k sýrům – podobně jako víno. K sýrům s výraznou chutí, ale také k sýrům s bílou plísní ladí spíše jemnější, lehce kyselé ovocné příchutě (např. rybízová, višňová, meruňková). Naopak sýry nasládlé včetně kozích skvěle doplňují plné, hutné příchutě jako kakao, káva a chilli. A co teprve hermelín na medu sypaný mandlemi… den v takové společnosti nemá chybu!

Hermelín na medu sypaný mandlemi

Další zajímavé články o medu

Podobné články

Proč je med od včelaře nejlepší

Říká se to často: nejlepší med je přímo od včelaře. Může se za něj totiž zaručit. Med sice vyrábí včely, jenže včelař svými zásahy ovlivňuje, jak kvalitní...
Podobné články

Spirulina modrá je dobrá.

Jestli chcete příklad  superpotraviny plné živin, tak můžu vřele doporučit spirulinu, z našeho citronového medu. Že jste o ní ještě neslyšeli... 
Podobné články

Termosolární úl chrání včely

Možná už jste slyšeli o úhynech včel kvůli varoáze. Co dělat, aby před tímhle onemocněním včely uchránili? My se o to snažíme s pomocí...
Podobné články

Pro včelky sejte květiny s námi

Pojďme každý z nás udělat něco, čím včelám pomůžeme přežít. My budujeme včelí útočiště, vy zase můžete vysít květiny. Stačí malá...
Používáme ověření věku Adulto